ГоловнаСуспільствоПодії

Мажорові, який збив трьох жінок, накинули термін

Апеляційний суд Запорізької області частково задовольнив апеляційну скаргу прокуратури і засудив сина екс-прокурора Жовтневого району Дніпропетровська Дмитра Рудя до 6 років позбавлення волі.

Мажорові, який збив трьох жінок, накинули термін
Фото: www.subbota.com.ua

Відповідний вирок суддя оголосила у вівторок, 10 квітня. Зокрема, суд скасував вирок першої інстанції - 5 років позбавлення волі - і частково задовольнив вимогу прокуратури про 7 років позбавлення волі.

Прокурор закликав суддів зважити на те, що Дмитро Рудь повністю не визнав своєї провини, зник із місця ДТП, зняв номери з автомобіля, щоб скерувати слідство хибним шляхом. "І хоча Рудь частково відшкодував матеріальні збитки сім'ям постраждалих, жодна матеріальна допомога не варта людських життів", - констатував прокурор Микола Наливайко.

При цьому Дмитро Рудь у супроводі матері покинув зал засідань - до в'язниці він вирушить через місяць, після того як вирок набуде чинності.

Також найближчим часом Рудям повернуть 17 тисяч,

які сім'я внесла як заставу за свободу сина. Також суд зняв арешт з майна обвинуваченого.

Адвокат підсудного, сам Дмитро Рудь і представник потерпілої сторони Едмонд Саакян вважають вимоги прокурора несправедливими і просять суд зважити на їхні вимоги.

Як повідомляли, влітку 2011 року суд випустив Рудя під заставу.

Нагадаємо, ДТП сталася 20 жовтня 2010 року. Підозрюваного затримали того самого дня, він виявився сином прокурора одного з районів Дніпропетровська. За фактом події міліція порушила кримінальну справу відповідно до частини 3 статті 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху). 28 жовтня 2010 р. Бабушкінський районний суд Дніпропетровська обрав запобіжний захід для підозрюваного у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram