ГоловнаСуспільствоПодії

Держпідприємство 17 років нелегально випускало зброю

Державне підприємство в Запоріжжі 17 років нелегально випускало пістолети для ближнього бою "Хортиця 125" і "Хортиця 76М".

Держпідприємство 17 років нелегально випускало зброю
Фото: liveinternet.ru

Співробітники міліції порушили кримінальну справу за фактом незаконного виготовлення і зберігання зброї.

За даними Товариства сприяння обороні України, підставою для порушення кримінальної справи стала перевірка місцевого держпідприємства після виявлення на його території арсеналу зброї з 81 пістолета "Хортиця", запасних магазинів до пістолетів, а також шомполів і калібраторів для патронів.

Пістолети й арсенал до них скерували на дослідження в експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України в Запорізькій області, де після низки експертиз зроблено висновок: вилучені предмети є нарізною короткоствольною вогнепальною зброєю, виготовленою промисловим способом і придатним до здійснення пострілу.

За словами працівників підприємства, які брали участь у виготовленні та зберіганні виявленої зброї, розробка та виготовлення зразків пістолетів "Хортиця 125" і "Хортиця 76М" почалися 1995 року. При цьому керівництво підприємства не надало правоохоронцям інформації про точну кількість виготовленої продукції.

Міліціонери також встановили, що зброю зберігали та виготовляли без передбаченого законодавством дозволу.

На сьогодні слідчі відділу спеціальної міліції ГУМВС у Запорізькій області порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - "Носіння, зберігання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї", що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п'яти років. Триває розслідування.

Нагадаємо, 12 квітня на території одного з місцевих державних виробничих підприємств співробітники спецміліції ГУ МВС України в Запорізькій області виявили 55 пістолетів "Хортиця" калібру 9 мм, 26 пістолетів "Хортиця" калібру 5,6 мм і 52 магазини до них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram