ГоловнаСуспільствоПодії
Спецтема
Дело Слюсарчука

Проти "Доктора Пі" порушили справу за тяжке каліцтво

Слюсарчука підозрюють в умисному тяжкому тілесному ушкодженні

Проти "Доктора Пі" порушили справу за тяжке каліцтво
Фото: expres.ua

МВС підтвердило порушення нових кримінальних справ проти лже-нейрохірурга Андрія Слюсарчука, відомого також як "Доктор Пі".

Начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук повідомив, що проти Слюсарчука порушено нові кримінальні справи.

Одна з них - за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (у

мисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років).

"До колишніх звинувачень додався один епізод за ч. 2 статті 121 Кримінального кодексу України й один епізод за статтею 138 (незаконна лікарська діяльність). Новий епізод додався до статті 190 (шахрайство)", - сказав Поліщук.

Окрім цих статей, як і колись, Андрієві Слюсарчуку інкримінують підроблення документів - слідство довело, що диплом російського медичного ВНЗ, який пред'являв Слюсарчук, насправді є фальшивим.

Але під питанням залишаються феноменальні можливості "Доктора Пі", завдяки яким він тричі ставав рекордсменом Книги рекордів України. Слідство має намір і тут розставити всі крапки над "i". За слова Володимира Поліщука, незабаром із СІЗО у Львові

Слюсарчука переведуть до Києва – у слідчий ізолятор на Лук'янівці. Призначать нові експертизи. Зокрема, досить незвичайні. Фахівці перевірять "Доктора Пі" на IQ - рівень інтелекту - і з'ясують, чи дійсно він має феноменальну пам'ять і гіпнотичні здібності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram