ГоловнаСуспільствоПодії

У Середземному морі затримали українське судно з шістьма тоннами вибухівки

У МЗС запевнили: весь вантаж перевозили законно

У Середземному морі затримали українське судно з шістьма тоннами вибухівки
Фото: marinetraffic.com

На борту німецького судна Atlantic Cruiser, зафрахтованого українською компанією, містився значний обсяг вибухонебезпечних речовин. Проте весь вантаж перевозили законно.

Про це повідомили в МЗС України.

"Станом на 21 квітня перевірка виявила значний обсяг вибухонебезпечних речовин, однак цей вантаж було відповідно задекларовано. Зазначена вибухівка призначена для використання в гірничодобувній промисловості, а її замовниками є низка компаній Туреччини та Чорногорії", - розповів агентству прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

"Перевірку ініціювала сама компанія, що означає, що ні корабель, ані команда не затримані: екіпаж продовжує сумлінно виконувати свої обов'язки і має змогу сходити на берег. Скарг від них не надходило", - зазначили у відомстві.

Тривалість перевірки пояснюють обсягом вантажу - понад шість тисяч тонн вибухівки. За словами Дікусарова, вона може зайняти більше двох тижнів

.Тим часом українські експерти припускають, що нинішній скандал міг виникнути з подачі Росії.

"Москва і Київ виступають прямими конкурентами ... на світових ринках озброєнь і військової техніки", - вважає керівник Інституту публічної політики Віктор Чумак.

На його думку, запустити негативну інформаційну хвилю РФ могла і щоб витіснити Україну з ринку, і для протидії зближенню України з Європою

.

Нагадаємо, раніше в німецьких ЗМІ з'явилася інформація, що в Середземному морі затримано український корабель, який нібито прямував до Сирії зі зброєю на борту. Про це повідомили опоненти режиму президента Сирії Башара Асада.

За даними ЗМІ, фрахтувальником судна є українська компанія White Whale Shipping, офіс якої розташований в Одесі. Раніше фірма відкинула всі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram