ГоловнаСуспільствоПодії

З Київського СІЗО втік арештований

Тюремники стверджують, що засуджений не загрожує суспільству.

З Київського СІЗО втік арештований
Фото: liga.net

З Київського СІЗО сьогодні вранці втік арештований.

Помічник керівника Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко підтверджує, що під час ранкової перевірки в Київському СІЗО виявили відсутність одного з засуджених, який відбував покарання у господарській службі при слідчому ізоляторі.

За словами Андрушка, "до цього обслуговування відбираються і зараховуються засуджені, які вчинили нетяжкі злочини та засуджені вперше".

Як зазначив Андрушко, втікач 1979 року народження, 2010 року був засуджений на три роки позбавлення волі за крадіжку з відтермінуванням вироку на два роки.

"Але він не відмічався в кримінально-виконавчій інспекції, і суд ухвалив рішення, щоб він за це порушення відбував покарання у пенітенціарній установі", - пояснив Андрушко.

Він підкреслив, що цей чоловік мав право пересуватися вночі по території СІЗО.

За його словами, правоохоронні органи вживають усіх заходів для встановлення місцезнаходження втікача та повернення його до СІЗО.

"Я думаю, що ми швидко його знайдемо. Він не закоренілий злочинець. Я припускаю, що це у нього був просто якийсь порив. Судячи з характеристик і особової справи, ця людина не становить великої небезпеки для суспільства", - додав Андрушко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram