ГоловнаСуспільствоПодії

Лівія обміняє українських полонених на літак

Українська сторона не вірить у трагічний результат процесу.

Лівія обміняє українських полонених на літак
Фото: podrobnosti.ua

Лівія хоче отримати в обмін на полонених українців обіцяний їм раніше літак.

Про це повідомляє видання "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на джерела, близькі до переговорного процесу.

Українська сторона не вірить у трагічний результат процесу.

"Стаття, якою нас лякають, - формальність, її не застосовуватимуть, адже лівійці розраховують на подальшу співпрацю з нашою державою. Йде нормальний, спокійний діалог, можна сказати, торги. Не варто хвилюватися", - сказало джерело.

"Свого часу полковник Каддафі уклав з нашою державою контракт на ремонт літаків АН. І ось один із відремонтованих лайнерів припадає пилом на аеродромі в Гостомелі. Повстанці вимагають віддати їм цей літак, ми ж хочемо, щоб вони спершу заплатили за його ремонт і відпустили українців. Думаю, незабаром знайдемо вихід із цієї ситуації", - розповів про перебіг перемовин співрозмовник видання.

За його словами, повстанці, які утримують українців у полоні, зроблять усе можливе, щоб роздобути лайнер. Адже, маючи "крила", можна підняти свій авторитет.

"Той, хто має таку "махіну", не тільки здобуде повагу співвітчизників, а й матиме змогу посісти найвищі державні крісла", - заявили в зовнішній розвідці.

Нагадаємо, в Лівії проходить судовий процес щодо українців, яких затримали за підозрою в участі у військових діях у вересні 2011 року. Це цивільні фахівці, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості. Наступне судове засідання відбудеться 21 травня.

У березні 2012 року трьох громадян України зусиллями українських дипломатів було звільнено з лівійського полону, вони повернулися на Батьківщину. Інших і надалі утримують лівійські повстанці під вартою.

Источник: <a href="https://lb.ua/news/2012/05/07/149619_ukraintsev_livii_prodolzhat_sudit.html>

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram