ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали расиста, який різав темношкірих студентів

Хлопець вже зізнався в чотирьох озброєних нападах на людей.

У Харкові затримали расиста, який різав темношкірих студентів
Фото: ru-newz.ru

Правоохоронці затримали охоронця одного з підприємств Харкова, якого підозрюють в нападі на темношкірих студентів.

Прикмети цієї молодої людини відповідають фотороботу, який склали нігерійці. До того ж у момент затримання у злочинця знайшли ніж - ним наносилися травми двом студентам.

Хлопець вже зізнався в чотирьох озброєних нападах на людей. Йому 22 роки, сам з Дергачів, жив з мамою і бабусею, працював охоронцем в Харкові. Затримали його напередодні - в метро.

Злочинець нападав увечері, нападав несподівано, ззаду і відразу, не кажучи ані слова, наносив ножові поранення у життєво важливі органи.

Перший напад злочинець скоїв на вулиці Гіршмана - в центрі Харкова. Його жертвами стали хлопець-араб і дівчина-українка. Останній дісталося навіть більше - від удару ножем вона втратила багато крові. Пізніше в районі Маршала Жукова він напав на студента-нігерійця. Потім - на двох темношкірих підлітків, а потім - знову на студента з Нігерії, вже на Олексіївці. Всі жертви вижили дивом.

Спочатку правоохоронці запідозрили злочинця в расовій нетерпимості. Тепер сумніваються. Інформації про те, що хлопець належить до якоїсь радикально налаштованої організації, у них немає. Підозрілої літератури вдома у хлопця наразі не знайшли. Тим не менш, у страху він тримав майже всіх темношкірих харків'ян.

Підозрюваний розповів правоохоронцям, що позбавляти життя людей не хотів. Водночас розумів, що поранення завдає серйозні. За спробу вбити кількох людей - точну кількість жертв ще встановлюють - затриманому загрожує до 15 років в'язниці.

За замах на вбивство правоохоронці порушили кримінальну справу, а на пошук кривдників відправили весь особовий склад міліції міста.

"Зараз ми встановлюємо мотиви скоєння цих злочинів, а також перевіряємо причетність затриманого до інших злочинів", - розповів начальник відділу облпрокуратури Сергій Шевцов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram