ГоловнаСуспільствоПодії

В Азовському морі масово гине риба

Комунальники утилізували 80 тонн мертвих бичків.

В Азовському морі масово гине риба
Фото: gazeta.ua

Масовий мор бичка зафіксовано 23-24 червня на узбережжі Азовського моря в Запорізькій області.

Про це йдеться в повідомленні управління у справах преси та інформації Запорізької обласної державної адміністрації.

За даними відомства, причиною загибелі риби фахівці інституту Азовського моря називають зниження рівня кисню в воді через спеку.

Зокрема, за вказаний період часу комунальні служби приморських міст області зібрали та утилізували на узбережжі моря близько 80 тонн мертвої риби.

Щоб запобігти її продажу на стихійних ринках, ветеринарна служба ініціює перевірки із залученням правоохоронних органів.

З метою запобігання подальшого мору риби для її меліоративного відлову залучалися 25 риболовецьких судів, які за вихідні виловили 618 тонн бичків.

Водночас обласна санітарно-епідеміологічна служба заявляє, що мор бичків не викликав погіршення епідеміологічної ситуації в приморських населених пунктах.

"З епідеміологічної точки зору ситуація в акваторії Азовського моря безпечна. Усі дитячі оздоровчі табори і бази відпочинку працюють у штатному режимі. Надзвичайних ситуацій не зафіксовано, спалахи захворюваності немає", - цитує управління слова головного санітарного лікаря області Анатолія Севальнєва.

Також запорізький губернатор Олександр Пеклушенко ініціює звернення до Міністерства фінансів за фінансуванням робіт зі збирання, вивезення та утилізації мертвої риби, тому що в обласному бюджеті кошти на це не передбачені.

Нагадаємо, Запорізька область у випадках зниження вмісту кисню в Азовському морі організовує меліоративне виловлення бичків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram