ГоловнаСуспільствоПодії

Одеським міліціонерам дали умовний термін за тортури

Прокуратура оскаржуватиме вирок.

Одеським міліціонерам дали умовний термін за тортури

В Одесі суд виніс вирок до умовного покарання п'ятьом екс-міліціонерам, які тортурами довели до лікарняного ліжка двох чоловіків.

Як повідомляє ТСН, з постраждалих вибивали зізнання у крадіжці запчастин від екскаватора. Водночас один з міліціонерів був другом підприємця, у якого вкрали майно.

У райвідділі протягом п'яти годин співробітники міліції били затриманих ногами, кулаками, а потім і гумовими кийками. Коли це не допомогло, вдалися до тортур струмом.

"Голову стиснули - і все. А коли з голови зняли і прикріпили до статевого органу - я знепритомнів", - зізнався постраждалий Євген Осипов.

"Мені сказали, що можуть три доби протримати до з'ясування обставин. Я за три дні сумніваюся, що вижив би", - говорить інша жертва садистів Олександр Славіхін.

Допити міліціонери припинили, тільки коли чоловіки знепритомніли. Обох відразу ж забрали до лікарні. Там діагностували струс мозку, численні удари і порення.

"Було видно, що їх катували електричним струмом", - згадує головний лікар Іванівської ЦРЛ Леонід Колеснік.

За звіряче побиття людей міліціонерам, яких відразу ж звільнили з органів, загрожувало до 8 років ув'язнення. Однак суд дав злочинцям лише умовний термін.

У прокуратурі таким вироком здивовані і вже готують апеляцію. "Дії підсудних були кваліфіковані правильно, але покарання, враховуючи обставини справи, на нашу думку, є м'яким", - прокоментував вирок начальник управління підтримки держобвинувачень прокуратури Одеської області Юрій Шарин.

Проте в прокуратурі не виключають, що апеляційний суд може підтримати рішення районного. Адже колишні міліціонери компенсували своїм жертвам витрати на лікування та моральну шкоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram