ГоловнаСуспільствоПодії

Файлообмінник EX.ua перестав працювати

Домен EX.ua зник зі служби доменних імен (DNS).

Файлообмінник EX.ua перестав працювати

Сьогодні о 16:50 домен файлообмінника EX.ua було переведено в стан HOLD. Це означає, що на сайт можна зайти в принципі - якщо раніше він працював, але більша частина контенту не була доступна через вилучення серверів, то тепер користувачі, набираючи адресу EX.ua у своєму браузері, бачать на екрані помилку.

Зазвичай таке відбувається, коли домен не було оплачено (продовжено) вчасно або ж у власників сайту виникли проблеми з правоохоронцями.

У січні міліція арештувала сервери компанії в рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав компаній Adobe і Graphisoft. У лютому сайту повернули доменне ім'я. Сервери ж компанії повернули тільки минулого тижня.

Дії міліції так обурили пересічних користувачів, що вони влаштували атаки на сайти МВС, Адміністрації Президента, Кабміну й інших органів влади. Також хакери-добровольці атакували Партію регіонів. На захист сайту став навіть молодший син Президента Віктор Янукович-молодший. На темі вирішили також попіаритися комуністи й обмудсмен.

Незважаючи на такий інформаційний галас, власники сайту Ex.ua досі невідомі. Журналісти змогли тільки довідатися, що сайт записаний на підставних осіб. Компанія, яка допомогла сайту сховати власників, також брала участь у скандальному тендері з закупівлі бурових установок для "Чорноморнафтогазу" (так званих "вишок Бойка").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram