ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні знищили єдину в державі колонію кучерявих пеліканів

Керівництво ландшафтного парку підозрює місцевих рибалок.

В Україні знищили єдину в державі колонію кучерявих пеліканів

У заповіднику Донецької області "Меотида" за ніч знищили єдину в Україні колонію кучерявих пеліканів.

Як повідомляє ТСН, браконьєри розбили гнізда рідкісних для цих широт птахів, після чого всі дорослі птахи полетіли з насиджених місць.

На думку керівництва ландшафтного парку, розорені гнізда рідкісних пеліканів - це помста рибалок.

Коли на цій косі Азову оселилися птахи, занесені до Червоної книги, території надали статус заповідника і там заборонили рибалити.

"Жах у тому, що ми не впливаємо на вилов риби ніяк, ми не можемо його заборонити і дозволити. Ми тільки контролюємо", - зазначив директор парку Геннадій Молодан.

Тим часом у селищній раді Сєдова розорення гнізд не вважають проблемою і сумніваються, що це справа рук людських.

"На території "Меотиди" дуже багато очерету, де прекрасно чуються лисиці, єнотоподібні собак, - зазначив депутат Сєдовської селищної ради Роман Герасимчук. - Я думаю, що слід шукати тут".

Однак природоохоронна прокуратура Маріуполя шукає людський слід і залучила до розслідування справи, крім міліції та прикордонників, ще й СБУ, оскільки державі заподіяно збитків на десятки тисяч гривень.

Нагадаємо, у квітні в Перу на пляжах було виявлено понад 1,2 тисячі мертвих пеліканів. Птахів знайшли в регіонах П'юра та Ламбаєк, на північному сході країни. Крім тіл пеліканів, виявили й трупи інших морських птахів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram