ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові даівець і міліціонер пограбували городянина

Потерпілого ще й побили

У Львові даівець і міліціонер пограбували городянина
Фото: Макс Левин

Прокуратура Львова скерувала до суду справу проти двох правоохоронців, які влаштували пограбування з побиттям.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури.

З'ясовано, що організатором злочину став інспектор підрозділу ДАІ при ЛМУ ГУМВС України у Львівській області (нині вже звільнений із посади). Домовившись про зустріч із потерпілим і знаючи, що при собі він матиме цінні речі, міліціонер розробив план викрадення його майна.

Для реалізації злочинних намірів інспектор залучив міліціонера спеціального батальйону судової міліції "Грифон" при ГУМВС України у Львівській області та жителя міста Шепетівка (Хмельницька обл.) Саме останній завдав потерпілому тяжких тілесних ушкоджень і заволодів його майном на суму понад 4 тис. грн. Після цього троє зловмисників зникли з місця злочину та поділили награбоване між собою.

Інспектору ДПС і міліціонеру "Грифона" інкримінують злочин за ч. 2 ст.186 КК України (грабіж, поєднаний із насильством), за який передбачено позбавлення волі терміном від 4 до 6 років. Спільникові правоохоронців пред'явлено обвинувачення за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинене організованою групою). Йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім цього, прокуратура міста Львова внесла подання начальнику ГУ МВС України у Львівській області про усунення причин і умов, що сприяли вчиненню такого злочину і недопущення вказаних порушень в майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram