ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті знайшли тунель до Євросоюзу

У Словаччину переправляли людей і контрабанду.

На Закарпатті знайшли тунель до Євросоюзу
Фото: zvisti.com.ua

Управління СБУ в Закарпатській області 20 липня порушило кримінальну справу за фактом прокладки 600-метрового тунелю для контрабанди на кордоні Словаччини та України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

19 липня СБУ, прикордонники і міліція виявили тунель, що веде через україно-словацький державний кордон, на околиці Ужгорода в підвалі одного з приватних будинків.

Під час обшуку оперативники знайшли речі та документи, що свідчать про використання тунелю для незаконного переправлення осіб та предметів контрабанди через кордон.

Справу порушено за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Варто додати, що два дні тому, 18 липня, Словацька кримінальна поліція на кордоні Словаччини і України виявила підземний тунель довжиною 600 м, по якому контрабандисти переправляли тютюнові вироби.

"На словацькій стороні вхід в тунель перебував на території приватної фірми, яка була огороджена високим парканом. Тунель діаметром 90 см і довжиною майже 600 метрів знаходився в 500 м від контрольно-пропускного пункту "Ужгород". Тунель обладнано рейками і вагонетками, за якими було переправлено вже близько 20 тис. блоків цигарок", - повідомила тоді "Українським Новинам" прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.

За її словами, приватна садиба на території України, де вирито цей тунель, знаходиться на вулиці Запорізькій в Ужгороді неподалік від кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram