ГоловнаСуспільствоПодії

Україну зобов'язали виплатити 1,5 млн гривень мешканцеві Івано-Франківської області

Затриманого побили міліціонери, його права на справедливий суд було порушено.

Україну зобов'язали виплатити 1,5 млн гривень мешканцеві Івано-Франківської області
Европейский суд по правам человека
Фото: www.gzt.md

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити компенсацію за моральний збиток 45-річному Богданові Савицькому за жорстоке поводження у відділенні міліції та порушення права на справедливий судовий розгляд.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради Європи.

100 тис. євро компенсації Савицькому присудили за моральну шкоду, 51 тис. євро - за матеріальний збиток і 3 050 євро - як компенсацію витрат.

Житель Івано-Франківської області поскаржився, що в серпні 1998 року три міліціонери побили його, спричинивши подвійний перелом хребта.

За його словами, не було жодного ефективного розслідування цього інциденту, він не мав доступу до матеріалів справи слідства і не міг ефективно брати участь у розслідуванні.

Українець також поскаржився, що українська влада не надала копії процесуальних рішень, ухвалених під час розгляду його скарги на жорстоке поводження.

Він також зазначав, що влада перешкоджала його зверненням до Європейського суду з прав людини, оскільки відмовилася надати йому доступ до необхідних документів.

Суд визнав порушення статті 3 конвенції (заборона тортур і нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження), статті 6, частини 1 (право на справедливий судовий розгляд) та статті 34 (право на подачу індивідуальної скарги).

154 050 євро за курсом НБУ на 26 липня - 1,492 млн гривень.

Нагадаємо, згідно зі звітом комітету міністрів Ради Європи, 2011 року Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити за своїми рішеннями 0,9 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram