ГоловнаСуспільствоПодії

Директора музею "Київська фортеця" силою виселяють із кабінету

Невідомі зламали двері в кабінет директора музею "Київська фортеця" В'ячеслава Кулинича і виносять його особисті речі.

Директора музею "Київська фортеця" силою виселяють із кабінету
Вячеслав Кулинич
Фото: obozrevatel.com

"Немає виробничої необхідності вибивати двері в мій кабінет, адже всі документи, які необхідні для безперебійної роботи музею, є в мого першого заступника, яка нині виконує обов'язки директора музею", - в ексклюзивному коментарі LB.ua розповів В'ячеслав Кулинич.

За його словами, сьогодні вранці працівники Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" повідомили директора, який перебуває на лікарняному, що невідомі виламали двері в його кабінет і виносять особисті речі.

"У кабінеті не тільки робочі документи, а й мої особисті речі, гроші, - розповів Кулинич. - Дуже неприємно, якщо щось із цього зникне або буде пошкоджено".

Співробітники музею повідомили, що на місці присутні і чиновники з київського Управління культури - установи, якій підпорядковується музей, голова якого Світлана Зоріна підписала наказ про звільнення Кулинича.

"Світлана Зоріна давно мене ненавидить, неодноразово вже намагалася мене звільнити, ну і ось нарешті зважилася на це, - обурений Кулинич. - Оскільки немає виробничої необхідності відчиняти в такий спосіб двері кабінету, ця ситуація радше схожа на бажання помститися за щось або натиснути на мене".

Нагадаємо, наказ про звільнення В'ячеслава Кулинича з посади директора Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" датовано 17 липня 2012 року. Сам Кулинич стверджує, що в цей час уже тиждень перебував на лікарняному, таким чином звільняти його не мали права.

Тепер директор музею намагається скасувати наказ про звільнення в судовому порядку. "Вчора, 14 серпня, відбулося перше судове засідання, наступне призначено на вівторок, 21 серпня, - розповів він. - У наказі сказано, що мене звільняють у зв'язку з систематичними порушеннями трудової дисципліни та невиконанням доручень Управління культури, однак управління завжди було задоволене моєю діяльністю, мене навіть преміювали щомісяця".

Нагадаємо, раніше голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець заявив, що звільнення Кулинича пов'язано з фактичною передачею в приватні руки четвертої вежі фортеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram