ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві пройде марш на захист любителів конопель

Учасники вимагають зміни державної наркополітики.

У Києві пройде марш на захист любителів конопель

Традиційний Марш свободи розпочнеться о 15:00 25 серпня спектаклем вуличного театру, повідомив LB.ua один з організаторів Тарас Ратушний.

Учасники будуть виступати за реформування державної політики щодо алкоголю, тютюну й інших наркотиків.

За словами організаторів, учасники Маршу свободи виступають за встановлення цивільного контролю над низкою дій уряду. Наприклад, над прийняттям і впровадженням ефективної національної стратегії щодо наркотиків, узгодження зі стратегією норм чинного законодавства та створення науково-експертної бази для обґрунтування впровадження тих чи інших законів щодо наркотиків.

Також вони виступають за декриміналізацію ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України, яка регулює зберігання невеликої кількості заборонених речовин без мети збуту. Ще 25 серпня учасники Маршу будуть мітингувати за врегулювання ситуації з вирощуванням промислових (ненаркотичних) сортів конопель, аби скасували обмеження для підприємців, які їх вирощують.

Схожі акції проходить щорічно в Києві й інших містах України, починаючи з 2005 року.

Учасники руху за зміни в державній наркополітиці виступають за вироблення державної стратегії щодо наркотиків, а також за ефективні механізми подолання наркокорупції в силових структурах, що зростається з організованою злочинністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram