ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі була реальна загроза масштабного вибуху через витік газу

Місцеві жителі вельми скептично оцінюють дії аварійних служб і працівників МНС.

В Одесі була реальна загроза масштабного вибуху через витік газу
Фото: dumskaya.net

Аварія на газопроводі середнього тиску на Великій Арнаутській могла мати незворотні наслідки - аж до вибуху.

Таку думку висловив віце-губернатор Одеської області Валерій Матковський, повідомляє ТАЙМЕР.

"Ситуація склалася критична: ще трохи - і могли б бути незворотні наслідки", - зазначив чиновник. За його словами, загроза масштабного вибуху газу була цілком реальною й уникнути лиха вдалося буквально останньої миті.

Тим часом місцеві жителі доволі скептично оцінюють дії аварійних служб і працівників МНС, пише видання. За словами одеситів, евакуйовували мешканців із будинків, розташованих безпосередньо біля місця прориву (будинки №№83-85 на Великій Арнаутській) жахливо, поквартирного обходу не здійснювали. У багатьох помешканнях до останнього залишалися літні люди, які не могли покинути будинок самостійно: вийти з небезпечної зони їм допомагали сусіди.

Показово те, що на будмайданчику, який буквально за 100 метрів від місця прориву, тривали роботи, зокрема з використанням електроінструментів - і це за умов високої концентрації природного газу в повітрі, коли кожна іскра могла спровокувати трагедію.

Зараз загрози вибуху немає, місце прориву встановлено. Відновлено рух автотранспорту Великою Арнаутською, мешканцям евакуйованих будинків дозволили повернутися у квартири. Тим часом Олександрівський проспект наразі перекритий.

За офіційною версією, причиною аварії могли стати роботи з прокладання електричного кабелю, внаслідок яких і було пошкоджено газову трубу середнього тиску. За інформацією Валерія Матковського, через події центр Одеси може залишитися без газу на добу-дві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram