ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві вбито організатора проплачених мітингів

Багмут помер унаслідок падіння з 16-поверхового будинку.

У Києві вбито організатора проплачених мітингів
Фото: v-n-zb.livejournal.com

Відомий організатор проплачених мітингів Руслан Багмут помер унаслідок падіння із 16-поверхового будинку.

Про це "Українську правду" повідомили в районному управлінні МВС.

"30 серпня по вулиці Оноре де Бальзака, 81/1 біля 3-го під'їзду зареєстровано падіння з висоти", - сказав співрозмовник.

Він також підтвердив, що померлим є Руслан Багмут.

На сторінці Багмута в одній із соцмереж під записом про його загибель координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський написав, що Багмута "викинули зі сходового майданчика невідомі злочинці - з 16-го поверху житлового будинку".

Тим часом у міліції зазначили, що в записах немає інформації про те, що Багмута викинули з вікна, а справа проходить як нещасний випадок.

Багмут відомий як організатор проплачених мітингів. На своїй сторінці він регулярно розміщував оголошення та збирав людей на проплачені акції.

Зокрема, він працював з Олегом Калашниковим, зокрема, збирав людей на акції під Печерським судом під час процесу у справі Тимошенко.

Про це Багмут розповідав телеканалу "Інтер".

"Я хотів розповісти, що Партія регіонів кидає людей на гроші. Два дні тому нам замовив мітинг депутат від Партії регіонів Олег Калашников. Сказав, що потрібно прийти в суд, тому що буде суд над Юлією Тимошенко. І потрібно прийти. Група підтримки від Партії регіонів. Пообіцяв 100 грн за день. Ми зібрали велику кількість людей. Тільки від мене 280. Усіх було приблизно 2 тисячі осіб. Ми простояли весь день. Грошей нікому не заплатили", - сказав він тоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram