ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві розгромили табір захисників української мови

8 осіб "кримінальної зовнішності" під'їхали на тракторі з причепом.

У Києві розгромили табір захисників української мови
Фото: zn.ua

Сьогодні, 9 вересня, рано вранці у Києві, на сходах біля Українського дому невідомі знесли табір акції на захист української мови "Укрдом-нова хвиля!".

"Близько о 5.50 ранку до місця проведення акції під'їхав трактор з причепом, в якому були 8 осіб "кримінальної зовнішності" в помаранчевих жилетках. Ці особистості, не пред'являючи жодних документів, почали знесення табору, в якому знаходилося 6 дівчат і один чоловік. При цьому до учасників акції застосували фізичну силу, дівчатам заламували руки, в результаті одна з них отримала фізичну травму", - розповів організатор акції.

Нападники забрали і вивезли в невідомому напрямку щити, особисті речі, тент, поламали парасольки. Також вони зламали держак державного прапора України та топталися по прапору.

Також вони намагалися знести і намет Української народної партії, яка знаходилася поруч, але його вдалося відстояти.

Організатори акції готують заяву в Шевченківський РВВС Києва.

Зараз акція триває.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила мовний законопроект. Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище за 10%.

Відразу після голосування в центрі Києва і в декількох містах почалися акції протесту проти цього закону. Ухвалення документа загострило політичну ситуацію в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram