ГоловнаСуспільствоПодії

Справу Індила дорозслідували, але нічого нового не знайшли

Адвокат рідних хлопця скаржиться, що розслідування провели "для галочки".

Справу Індила дорозслідували, але нічого нового не знайшли
Фото: tsn.ua

Прокуратура закінчила додаткове розслідування кримінальної справи щодо смерті студента Ігоря Індила.

Про це Українські Новини повідомив адвокат батьків студента Олександр Заруцький.

Він заявив, що дорозслідування фактично не виявило жодних нових істотних обставин у справі.

Так, за його словами, не були допитані додаткові свідки, а додаткова експертиза так і не дала чіткої відповіді на питання, в результаті чого Індило отримав травму голови, а також через що в шлунку хлопця виявився згусток крові.

Однак, за словами Заруцького, слідство офіційно визнало, що міліціонер Сергій Коваленко, який чергував в управлінні міліції, коли загинув Індило, не вжив заходів для своєчасного виклику медиків.

Нагадаємо, справа студента Індила викликала широкий суспільний резонанс через підозри, що правоохоронні органи покривають колег, винуватих у смерті хлопця.

Індило помер у Шевченківському РВВС 18 травня 2010 року. Дільничний затримав студента в одному з гуртожитків Києва і доставив у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

Під час слідства була встановлена причетність до смерті дільничного інспектора Шевченківського райуправління міліції Києва Сергія Приходька та міліціонера Сергія Коваленка.

23 грудня 2011 року суд визнав винуватим у цій справі Коваленка, але звільнив його за амністією, а 5 січня 2012 року суд засудив Приходька до 5 років в'язниці умовно.

Батьки подали апеляцію на це рішення, і 14 травня 2012 року суд скасував вироки, направивши справу на додаткове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram