ГоловнаСуспільствоПодії

У дніпропетровській колонії б'ють ув'язнених

Правозахисники вимагають відставки тюремника.

Громадська організація "Вінницька правозахисна група" вимагає перевірки інформації про тортури в Дніпропетровській виправній колонії №89.

За даними організації, інформацію про тортури над засудженими правозахисники отримали за допомогою нелегального інтерв'ю, що його з використанням технічних засобів записали з засудженим Русланом Довгим, який перебуває в колонії №89.

Засуджений повідомив, що після оголошення ним голодування на території медичної частини його побили інші засуджені, ймовірно, за вказівкою адміністрації.

"Надалі тюремна адміністрація відмовилася надавати побитому засудженому допомогу, незважаючи на те, що він скаржиться на симптоми, які можуть вказувати на черепно-мозкову травму", - заявили в організації.

Правозахисники також зазначають, що в Україні не діє механізм попередження катувань.

Водночас "Вінницька правозахисна група" закликала керівництво Державної пенітенціарної служби до негайної перевірки заяви про катування та попросила Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Вікторію Лутковську долучитися до перевірки.

Як відомо, в середу міністр виконання покарань Грузії Хатуна Калмахелідзе попросила відставки через відео, де показано кадри жорстокого поводження з ув'язненими в одній із в'язниць країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram