ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві в нелегальних автоперегонах загинув високопоставлений чиновник

Сергій Чекашкін розбився зі своїм напарником, їхній автомобіль декілька разів перекинувся.

У суботу пізно ввечері в Києві під час нелегальних автоперегонів загинув Сергій Чекашкін, директор департаменту фінансової політики Мінекономрозвитку.

Крім нього, загинули ще дві людини, повідомляє сайт телеканалу ТВі.

Як розповідають очевидці на форумі http://moto.kiev.ua, автогонки організували на вулиці Бажана в Києві, відразу за Південним мостом: "Організатори виходили в жилетках із паличками, схожими на даішні, і зупиняли весь потік машин на вул. Бажана. Ганяли 5-7 заїздів, пропустили машин 50 і знову перекривали. Пробка була дуже велика ... "

Близько години ночі нарешті з'явилися автомобілі ДАІ, і організатори гонки були змушені перебратися далі, на Бориспільську трасу.

Тепер відомо, що разом із Чекашкін в автомобілі Dodge Viper SRT10 був іще пасажир, який знімав перегони на відео. Вони обидва загинули, коли, змагаючись із Ferrari, вже поряд із фінішем Dodge Viper ударився об відбійник і кілька разів перекинувся.

Коли на місце ДТП прибули медики, сталося ще одне нещастя. На повній швидкості в карету швидкої допомоги врізався мотоцикліст, який загинув на місці.

38-річний Сергій Чекашкін очолював департамент фінансової політики міністерства економічного розвитку та торгівлі. Він також входив до наглядової ради "Ощадбанку" і Державної іпотечної установи. До осені 2010 року був заступником голови Державної податкової служби, де курирував, зокрема, питання відшкодування ПДВ.

В особистий автопарк чиновника, який був активним учасником і організатором вуличних перегонів, окрім Dodge Viper SRT10 (близько $160 тис.), на якому він розбився, входили ще кілька спортивних авто (Ford Mustang GT, Ford Mustang, Jeep Grand Cherokee SRT8 Hennesy, Nissan GT-R), а також кілька спортивних мотоциклів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram