ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновник Мінекономрозвитку Чекашкін розбився за 10 тисяч "зелених"

У нелегальних гонках дуже високі ставки.

Чиновник Мінекономрозвитку Чекашкін розбився за 10 тисяч "зелених"

Директор департаменту фінансової політики Мінекономрозвитку Сергій Чекашкін загинув під час нелегальних автоперегонів, на яких була подвійна ставка за перемогу  - 10 тисяч доларів.

Про це журналістів повідомили очевидці.

За словами очевидців, за кермом Ferrari, що брав участь у перегонах із Dodge Viper SRT10 Сергія Чекашкіна був "залітний" гонщик з Одеси. Про це сказав один з учасників перегонів на "Чайці" виданню "Сегодня".

"Він усім програв і вирішив реабілітуватися, запросивши позмагатися на трасі Чекашкіна. Той був "в ударі" й погодився. Ставка була удвічі більшою, за звичайну: $10 тисяч", - сказав учасник перегонів.

"Але якщо найчастіше на трасі роблять заїзди на 402 або 804 метри, поступово нарощуючи швидкість, то тут вирішили їхати 1 км, рвонувши з місця. Участь брали тільки двоє. Решта 200 водіїв - друзі, цікаві, глядачі та випадкові водії", - додав він.

Те, що ставки в нелегальних перегонах високі, підтвердили й інші обізнані люди.

"Я давно в такому участі не беру. Це нерозумно й дорого. У Москві, наприклад, ціна питання - ключі від квартири. Сам бачив: до перехрестя під'їжджають два дорогі автомобілі, відкриваються вікна, водії домовляються і женуть", - розповів відомий гонщик Олексій Мочанов.

Нагадаємо, Чекашкін загинув пізно ввечері 22 вересня в Києві під час нелегальних автоперегонів. 38-річний Сергій Чекашкін очолював департамент фінансової політики міністерства економічного розвитку та торгівлі. Він також входив до наглядової ради "Ощадбанку" і Державної іпотечної установи. До осені 2010 року був заступником голови Державної податкової служби, де курирував, зокрема, питання відшкодування ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram