ГоловнаСуспільствоПодії

Убивця з "Каравану" міг утекти в Росію

Слідчі пов'язують хибне мінування київського вокзалу із цим злочином.

Убивця з "Каравану" міг утекти в Росію
Фото: Стоп-кадр с записи камеры видеонаблюдения

Про перші результати розслідування гучного злочину в ТРЦ "Караван", коли було вбито трьох охоронців і одного тяжко поранено, розповіло джерело в українських спецслужбах, близьке до слідства.

"Це точно не побутовий злочин, не нервовий зрив психопата. Уся поведінка вбивці, влучність стрільби, те, що він не зчинив стрілянини в залі, і навіть те, як він добирав маршрут відходу - пішки, через парки, - свідчить про те, що ми маємо справу з людиною, яка пройшла спеціальну підготовку, з кілером. Гільзи від його "Макарова", вилучені на місці, не проходять у гільзотеці українських силових структур. Немає його відбитків і в кримінальній базі. Але людину, схожу на злочинця, ідентифікували на зйомках політичних акцій, які зробило зовнішнє спостереження", - пояснило джерело, пише "Российская газета".

Окрім того, слідчі пов'язують хибне мінування київського вокзалу із цим злочином: "Є всі підстави вважати, що дзвінок про мінування зробив убивця, щоб відтягнути частину міліції на цей виклик", - стверджує джерело.

Надії на затримання загадкового вбивці українські слідчі пов'язують із Росією. Зокрема, сигнал телефону вокзального мінера, за словами джерела, втратили саме на кордоні.

"Убивцю вже потрібно шукати в іншому часовому поясі. Дев'ять із десяти, що він уже в Росії". За словами співрозмовника, українська сторона контактує з російськими колегами із цього приводу, але наразі неофіційно.

"Ми маємо справу з чоловіком, який, радше за все, воював. Залишається з'ясувати, що він насправді робив, зокрема на мітингах. Це сьогодні головне питання, яке цікавить нас", - сказав він.

Нагадаємо, 26 вересня в столичному торгово-розважальному центрі "Караван" відвідувач, якого викрили в крадіжці, зчинив стрілянину з вогнепальної зброї по співробітниках приватної охорони, внаслідок чого троє осіб загинули на місці. Сам злочинець устиг утекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram