ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровську викрали і 8 днів морили голодом сирійського студента

Чоловіка побили і скували ланцюгом.

У Дніпропетровську викрали і 8 днів морили голодом сирійського студента
Фото: kievskaya.com.ua

Співробітники УБОЗу виявили в Полтавській області викраденого громадянина Сирії.

2 жовтня в Управління з боротьби з організованою злочинністю ГУМВС звернулася мешканка Запоріжжя. Вона повідомила, що наприкінці вересня її чоловік - громадянин Сирії, студент одного з українських вищих навчальних закладів - виїхав у справах до Дніпропетровська. Після цього мобільний зв'язок з ним перервався, - повідомляє УНН.

Того самого дня близько 22.00 жінка отримала від чоловіка смс з проханням заплатити 10 тис. доларів США, або передати документи на квартиру в обмін на його звільнення.

Співробітники УБОЗу та бійці спецпідрозділу "Сокіл" встановили, що викраденого утримують в одному з населених пунктів Полтавської області, і звільнили його. Під час проведення спецоперації ніхто не постраждав. З'ясувалося, що заручника без їжі 8 діб утримували в приміщенні. Потерпілого було сильно побито. Щоб запобігти втечі, чоловіка сковували ланцюгом. Медикам довелося надати потерпілому невідкладну допомогу.

Викрадачі затримані. Проти них було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 146 КК України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram