ГоловнаСуспільствоПодії

Справу про загибель Ігоря Індила скеровано до суду

Справу загиблого студента дорозслідували.

Справу про загибель Ігоря Індила скеровано до суду
Фото: tsn.ua

Слідчий відділ прокуратури Києва завершив додаткове розслідування кримінальної справи про загибель Ігоря Індила і скерував справу в Апеляційний суду м. Києва для визначення підсудності.

Про це повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

Під час дорозслідування кримінальної справи виконано необхідні слідчі дії, зазначені Апеляційним судом м. Києва у постанові про скерування справи на додаткове розслідування.

Потерпілі та їхній представник, обвинувачені та їхні захисники ознайомилися з матеріалами кримінальної справи в повному обсязі.

Нагадаємо, справа студента Індила спровокувала широкий громадський резонанс через підозри, що правоохоронні органи покривають колег, винуватих у смерті хлопця.

Індило помер у Шевченківському РВВС 18 травня 2010 року. Дільничний затримав студента в одному з гуртожитків Києва і доправив у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

Під час слідства було встановлено причетність до смерті дільничного інспектора Шевченківського райуправління міліції Києва Сергія Приходька та міліціонера Сергія Коваленка,

23 грудня 2011 року суд визнав винуватим у цій справі Коваленка, але звільнив його за амністією, а 5 січня 2012 року суд засудив Приходька до 5 років в'язниці умовно.

Батьки подали апеляцію на це рішення, і 14 травня 2012 року суд скасував вироки, скерувавши справу на додаткове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram