ГоловнаСуспільствоПодії

Захарченко: Мазурок прийшов у "Караван", щоб убивати

У МВС вважають, що злочинець був психологічно готовий стріляти по людях.

Захарченко: Мазурок прийшов у "Караван", щоб убивати
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко впевнений, що чоловік, який розстріляв чотирьох охоронців "Каравану", радше за все, психологічно був готовий до вбивства.

"Ви бачите, що моральний і психологічний стан цієї людини такий, що він готовий був почати стріляти", - сказав Захарченко в інтерв'ю ТСН.

"Наприклад, якби його затримали за те, що він просто зберігав вогнепальну зброю... За цей, так, дійсно, цей злочин, це заборонено законом - але відповідальність не така. А людина морально була готова зробити це", - упевнений керівник МВС.

Він наголосив, що фахівці МВС наразі досліджують причину такого психологічного стану вбивці.

Також, за словами міністра, під час проведення слідчих дій з'ясувалося, що чоловік мав обладнання для виготовлення патронів.

"Я вже говорив про те, що на його пістолеті був спеціальний прилад для вловлювання гільз після відстрілу. Людина готувалася, щоб на місці якомога менше залишити після себе слідів злочину", - додав міністр.

Він, правда, не сказав, чи знайшли правоохоронці цей пістолет під час обшуку, пославшись на таємницю слідства.

Нагадаємо, 26 вересня в столичному торгово-розважальному центрі "Караван" відвідувач, якого викрили в крадіжці, відкрив вогонь з вогнепальної зброї по співробітниках приватної охорони, в результаті чого троє чоловіків загинули на місці. Сам злочинець устиг втекти.

Охоронця, який вижив під час стрілянини, прооперували в Київській лікарні швидкої допомоги. Його стан оцінюють як дуже тяжкий.

5 жовтня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що особу стрільця з "Каравану" встановлено - ним виявився 38-річний уродженець міста Кам'янка-Бузька Львівської області Ярослав Мазурок. Також міністр повідомив, що підозрюваний близько 10 років проживав у Києві на масиві "Нивки" з дружиною, дочкою і тещею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram