ГоловнаСуспільствоПодії

У Сирії викрадено журналістку з України

Активну прихильницю режиму Башара Асада, ймовірно, викрали бойовики.

У Сирії викрадено журналістку з України
Фото: Кадр телеканала BBC

У Сирії 12 жовтня було викрадено журналістку Анхар Кочнєву, яка виявилася громадянкою України.

Про це повідомив прес-аташе посольства Росії в Дамаску Сергій Марков.

"Російське посольство з'ясувало, що вона є громадянкою України. Акредитації ЗМІ вона тут не мала", - сказав він РІА "Новости". Раніше повідомляли, що Кочнєва - громадянка Росії.

У Сирії журналістка працювала на низку російських ЗМІ.

За словами дипломата, "російське посольство у тісній співпраці з місцевою владою й українським посольством з'ясовує обставини її зникнення".

Імовірно, жінку, яка є активною прихильницею режиму президента Башара Асада, могли викрасти бойовики, пише газета "Известия" з посиланням на колишнього чоловіка жінки Дмитра Петрова.

Петров повідомив, що на його телефон з номера Кочнєвої прийшло sms-повідомлення: "Сподіваюся, скоро все буде добре. Не пиши".

Іншому своєму другові вона написала, що перебуває в полоні, і попросила його не дзвонити їй. Інших даних про Кочнєву родичі та близькі не мають.

Друзі зниклої журналістки розповіли, що Кочнєву, радше за все, викрали повстанці.

"Представники сирійської опозиції, які сидять у Москві, разів десять або навіть більше залишали повідомлення з погрозами на моїх сторінках у соцмережах, а Анхар погрожували ще частіше", - заявила подруга Кочнєвої Олена Громова. Жінка додала, що журналістка часто виступала по місцевому телебаченню на захист уряду Башара Асада арабською мовою, якою чудово володіє.

12 жовтня подруга Кочнєвої Дар'я Мітіна повідомила, що журналістку викрали за 20 кілометрів від Хомса, біля міста Ель-Кусейр.

Нагадаємо, протистояння лояльних до Асада сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram