ГоловнаСуспільствоПодії

Станція метро "Іподром" прийняла перший поїзд

Станцію відкриють для пасажирів наступного тижня.

Станція метро "Іподром" прийняла перший поїзд
Фото: tov-tob.livejournal.com

Нова станція київського метро "Іподром" 20 жовтня прийняла перший поїзд.

Про це повідомляє прес-служба Київміськадміністрації.

Станцію відкриють для пасажирів наступного тижня. Вона продовжує Куренівсько-Червоноармійську гілку столичного метро на один кілометр.

Станція розташована уздовж проспекту академіка Глушкова, навпроти примикання вулиці Василя Касіяна. Спорудження відбувалося відкритим способом, у складних умовах зі змінною гідрогеологічною ситуацією через високий рівень ґрунтових вод.

Станція має два вестибюлі, пов'язаних із платформою сходами, і балкон над першою колією, з якого на платформу можна потрапити за допомогою двох ліфтів. Для оздоблення використовували граніт, мармур, керамічну плитку й інші матеріали.

Нині "Київметробуд" веде ще будівництво лінії до станції "Теремки", яка стане останньою на західному напрямку Куренівсько-Червоноармійської лінії.

Нагадаємо, останньою введеною в експлуатацію станцією став "Виставковий центр", який відкрили 27 грудня 2011 року (50-та станція столичного метро). Наприкінці 2010 року відкрили станції Деміївська, Голосіївська та Васильківська.

Раніше повідомляли, що після завершення будівництва "Іподрому" та "Теремків" прийде черга довгобуду - станції "Львівська брама" та гілки на Троєщину, причому ці роботи обіцяють завершити до 2015 року. Для будівництва троєщинської лінії планують залучити приватні інвестиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram