ГоловнаСуспільствоПодії

Українські силовики відхрестилися від розшуку Развозжаєва

У СБУ кажуть, що жодних звернень не отримували.

Українські силовики відхрестилися від розшуку Развозжаєва
Фото: ria.ru

До Генпрокуратури України не надходило офіційних звернень від російських правоохоронних органів із приводу розшуку або затримання Леоніда Развозжаєва.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на представника прес-служби Генпрокуратури.

"За ці кілька днів ніяких документів щодо Развозжаєва до Генпрокуратури не надходило не тільки від правоохоронних органів Росії, але й узагалі від будь-яких органів чи структур", - повідомили в ГПУ.

Керівник прес-служби МВС України Володимир Поліщук також заявив, що українська міліція не має інформації про затримання на території України російського опозиціонера.

"По лінії МВС немає інформації про його затримання, відповідно, наші підрозділи не брали в цьому участі. І не відомо, чи був такий факт узагалі", - зазначив він, повідомляє РІА "Новости".

У Службі безпеки України заявляють, що не отримували ні від кого прохань про затримання Развозжаєва.

"Ні з боку РФ, ні по лінії Інтерполу, ні в рамках міжнародних домовленостей про надання правової допомоги такого прохання до нас не надходило", - цитує представника відомства ВВС із посиланням на "Інтерфакс".

Як відомо, раніше Развозжаєва було оголошено у федеральний розшук у Росії. Справу було порушено 17 жовтня щодо координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова Развозжаєва за фактом підготовки до організації масових заворушень.

Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія протесту-2", який показав канал НТВ 5 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram