ГоловнаСуспільствоПодії

Зі "свободівця" зняли звинувачення в замаху на нардепа Горіну

Суд перенесли на 29 січня

Зі "свободівця" зняли звинувачення в замаху на нардепа Горіну
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Сьогодні відбулося засідання Печерського районного суду міста Києва, на якому слухали справу про побиття водія БРДМ 18 травня Дмитра Лобатюка під час мітингу націоналістами Сергієм Бойком, Віталієм Грузиновим, Ярославом Лисенком та Олексієм Воронцовим, а також про замах на життя народного депутата Ірини Горіної (йдеться про закидання сніжками).

Нагадаємо, раніше суддя Людмила Козятник об'єднала дві справи - про сніжки і побиття Лобатюка - в одну.

Як повідомив LB.ua із зали суду активіст, "свободівець" Юрій Ноєвой, суд перенесли на 29 січня за клопотанням прокуратури через те, що із Сергія Бойка зняли звинувачення в замаху на народного депутата Ірину Горіну. Залишилося лише звинувачення в хуліганстві, вчиненому групою осіб - Сергієм Бойком, Віталієм Грузиновим, Ярославом Лисенком та Олексієм Воронцовим.

Під стінами суду пройшов мітинг на підтримку обвинувачених націоналістів, у якому брали участь близько сотні осіб.

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, 2 квітня 2013 року під час акцій протесту опозиції невідомі закидали кількох народних депутатів сніжками. Ірині Горіній сніжка влучила в голову - лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму. Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальну справу. Головним підозрюваним у справі вважався "свободівець" Сергій Бойко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram