ГоловнаСуспільствоПодії

МВС: коменданти Євромайдану почали озброювати активістів "холодною зброєю"

Міліція говорить про палиці з металевими наконечниками

МВС: коменданти Євромайдану почали озброювати активістів "холодною зброєю"
LB.ua

Коменданти Євромайдану почали озброювати мітингувальників палицями з металевими наконечниками, які є холодною зброєю, заявляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Коменданти так званого Євромайдану, вони ж народні депутати України від опозиції, озброюють "загони самооборони". За їх ініціативи агресивно налаштованим людям роздають двометрові дерев’яні палиці з металевими наконечниками. Ці палиці є не що інше, як небезпечна холодна зброя, яку вони збираються застосовувати для травмування правоохоронців", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у МВС, такими діями народні депутати фактично штовхають людей на вчинення злочинів.

"Кримінальний кодекс України кваліфікує такі дії як створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань (стаття 260) та організація масових заворушень (стаття 294) і, як підбурювачів, визначає їх самих співучасниками цих злочинів", - зазначають у МВС.

У зв'язку з цим в міліції закликають громадян припинити протистояння, не здійснювати злочинів і дотримуватися громадського порядку.

Нагадаємо, раніше МВС повідомило про затримання 20 осіб, які брали участь у заворушеннях на Грушевського - дев'ять осіб залишили в дільниці, на решту затриманих склали адмінпротоколи й відпустили. Серед затриманих є представники різних політичних партій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram