ГоловнаСуспільствоПодії

6-х затриманих з Карпенка-Карого відвезли до Подільського ізолятора (ОНОВЛЕНО)

Одного з сімох студентів уже відпустили, інших утримуватимуть до ранку

Сьогодні вранці міліція затримала студентів Київського національного університету театру кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого в районі Контрактової площі, коли вони поверталися з Майдану.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив користувач Babylon'13.

ОНОВЛЕННЯ. Як повідомили LB.ua колеги кінематографістів, хлопців затримали на 72 години для з'ясування обставин. Повідомляється, що їх вже перевезли в Подільський ізолятор (Косогірний провулок, 7). Туди зараз прямують активісти, кінематографісти та студенти Карпенка-Карого.

Одного зі студентів, Остапа Вакулюка, відпустили вдень 20 січня.

У хлопців забрали верхній одяг, щоб проаналізувати його на наявність елементів газу. Всім затриманим інкримінують участь у масових заворушеннях.

При цьому повідомляють, що хлопців затримували на шести машинах люди в цивільному. Зараз затримані перебувають у Дніпровському РВВС. Під відділенням міліції зібрався невеликий мітинг, туди приїхав режисер Михайло Іллєнко та нардеп від ВО "Свобода" Богдан Бенюк.

Одному із затриманих стало зле у відділенні, йому двічі викликали "швидку", але обидва рази його не випустили і "швидка" змушена була поїхати.

Список затриманих студентів:

Інститут екранних мистецтв

Олександр Шкрабак, 2-й режисерський;

Андрій Котляр - 3-й операторський;

Юрій Хробуст - 4-й дикторський;

Данило Окулов - 3-й звукорежисерський.

Театральний факультет:

Ковальов Вадим - 3-й акторський;

Вакулюк Остап - 3-й акторський.

Окрім того, затримали випускника університету Іванюка Андрія, як повідомляють, режисера театру.

"Зв'язку із ними не було понад шість годин. Усі київські відділення МВС стверджували, що ніяких затриманих у них немає. Згодом отримали смс від одного з хлопців, що вони перебувають у Дніпровському райвідділку: Червоноткацька, 2. Їх роздягнули - одяг потрібен нібито для експертизи. Потрібна юридична та моральна допомога", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, що в центрі Києва на вулиці Грушевського вже понад добу тривають сутички протестувальників з міліціонерами, які перекрили вулицю і не пропустили демонстрантів до будівлі Верховної Ради вдень 19 січня.

Як повідомляли раніше, МВС затримало понад 20 осіб у зв'язку із заворушеннями на вулиці Грушевського в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram