ГоловнаСуспільствоПодії

Підвали Кабміну заповнені курсантами академії МВС і внутрішніми військами?

За словами батьків курсантів, бійців там так багато, що ніде присісти

Підвали Кабміну заповнені курсантами академії МВС і внутрішніми військами?
фото из архива
Фото: Макс Левин

Студентів Національної академії МВС у Києві використовують для блокування урядового кварталу, вони по черзі відпочивають у підвалі Будинку уряду і працюють живим щитом між мітингувальниками і підрозділом "Беркут" на вулиці Грушевського.

Про це на умовах анонімності розповів сьогодні ввечері батько одного з таких курсантів, повідомляє "Радіо Свобода". 

"Наразі мій син з однокурсниками стоїть на Грушевського у Києві, перекриває вулицю від людей, які час від часу жбурляють у них каміння. За ними - "Беркут", з боків - снайпери, які стріляють гумовими кулями в людей. "Беркут" кидає і шумові гранати, від деяких з них страждають самі бійці. Із сином немає телефонного зв'язку вже понад дві години. Ми не знаємо, що з ним. Удень бачили його в телесюжеті. Вони просто стоять, нікого не атакують. Мій син каже, що не хоче там бути, але отримав такий наказ", - розповів чоловік.

На оборону заблокованого урядового кварталу кинули всіх студентів 3-4 курсів академії МВС, говорить співрозмовник "Радіо Свобода".

"Вони по дві години стоять поперек Грушевського, по дві години сидять у підвалах Будинку уряду. Раніше там можна було прилягти або присісти - а зараз, каже мій син, бійців там так багато, що можна тільки стояти", - сказав він.

При цьому сьогодні в столичній академії МВС запевняли, що курсантів не залучають до стримування протестів. Як заявила співробітник прес-служби Національної академії внутрішніх справ Людмила Зеленко: "Це нонсенс". "У нас усі студенти на навчанні. Повернулися після канікул. В урядовому кварталі ні одного з них немає", - сказала вона.

Нагадаємо, зараз на вулиці Грушевського триває протистояння активістів і правоохоронців. Періодично вибухають шумові і світлові гранати та феєрверки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram