ГоловнаСуспільствоПодії

Один із хлопців, затриманих дорогою з Майдану, оголосив голодування (оновлено)

Активісти заблокували приймальню МВС

Випускник Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Андрій Іванюк, якого  міліція затримала разом зі студентами цього ВНЗ, оголосив сухе голодування в ізоляторі тимчасового утримання.

Про це активістів, які зібралися на підтримку студентів, повідомили його друзі.

Фото: Затримані студенти

Зокрема, підтримати затриманих хлопців до ізолятору на Подолі (Косогірний провулок, 7) прийшли близько 50 студентів КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

Адвокати затриманих кажуть, що суд над ними буде в середу - у Дніпровському суді, оскільки їх оформляли в Дніпровському відділенні міліції.

Згодом адвокат Дмитро Гадомський на прес-конференції зацитував заяву Іванюка, в якій той звернувся до всіх студентів творчих вишів і до всієї світової творчої спільноти із закликом звернути увагу на ситуацію в Україні.

Адвокати затриманих заявили, що студентів звинувачують не тільки в участі у масових заворушеннях, а й у їх організації, а також у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів.

Студенти нібито "організували натовп для масових заворушень, підготували екіпіровку - бронежилети, захисні щитки, шоломи, намагалися вчинити насильство над правоохоронцями, під час затримання завдали ушкодження середнього та важкого ступеня тяжкості працівникам міліції" .

Окрім того, зараз на підтримку студентів проходить мітинг біля приймальні МВС (вул. Богомольця, 10). Студенти заблокували приймальню МВС. Вони виступають проти репресій щодо студентів, повідомляє офіційна сторінка Євромайдану у Facebook.

Фото: https://www.facebook.com/daraselia.inga
Сьогодні о 19:00

відбудеться ще одна акція на підтримку студентів під ІТУ в Косогірному провулку.

Нагадаємо, 20 січня дорогою з Майдану на Поділ затримали сімох хлопців з університету імені Карпенка-Карого - шістьох студентів і одного випускника університету. Після обіду одного зі студентів - Остапа Вакулюка - відпустили. Решту спочатку відправили в Дніпровське РВВС, де ведеться слідство, а потім скерували у Подільський ізолятор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram