ГоловнаСуспільствоПодії

Розпочинаються суди над затриманими студентами та журналістом "Спільнобачення"

Затриманих розвозять по різних судах

Розпочинаються суди над затриманими студентами та журналістом "Спільнобачення"

На сьогодні призначені суди з обрання запобіжного заходу для затриманих уночі з 19 на 20 січня студентів КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого. Спочатку повідомляли, що всі справи розглядатимуть у Дніпровському суді Києва за адресою Сергієнка, 3.

Як передає кореспондент LB.ua з місця подій, засідання досі не почалися. Але з'явилася інформація, що затриманих хлопців розвозять по різних судах - Андрія Іванюка в Оболонський, ще одного студента - в Деснянський. Чотирьом обиратимуть запобіжний захід у Дніпровському. У суді присутній нардеп Олександр Бригинець, він намагатиметься взяти затриманих на поруки. Народний депутат Ірина Луценко їде в Оболонський суд, щоб взяти на поруки Іванюка.

Нагадаємо, 20 січня дорогою від Майдану на Поділ затримали 7-х хлопців з університету імені Карпенка-Карого - 6-х студентів та одного випускника університету. Після обіду одного зі студентів - Остапа Вакулюка - відпустили. Інших спочатку відправили в Дніпровське РВВС, де ведеться слідство, а потім направили до Подільського ізолятора. Один із затриманих оголосив сухе голодування та закликав світову творчу громадськість звернути увагу на події в Україні.

У цьому ж суді зараз повинні обирати запобіжний захід для оператора каналу "Спільнобачення" Володимира Карагяура, якого затримали на заправці за те, що він купував бензин для генераторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram