ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітники парламентської бібліотеки: міліція цілилася в журналістів (оновлено)

У будівлі вибито всі вікна

Співробітники парламентської бібліотеки: міліція цілилася в журналістів (оновлено)
Фото: Макс Левин

Співробітники правоохоронних органів прицільно стріляли по журналістах. Це підтвердили працівники парламентської бібліотеки, розташованої на вулиці Грушевського, зі сходів якої працівники ЗМІ проводили зйомку.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

При цьому журналісти були в спеціальному обмундируванні - жилетах з написом "Преса" і з відео- та фототехнікою. Після обстрілу в бібліотеці розбите скло у всіх вікнах.

Також у будівлі відключено воду. Співробітники припускають, що це було зроблено для того, щоб протестувальники не могли задіяти брандспойти.

Зазначимо, інформація про те, що співробітники міліції, атакуючи протестувальників, ціляться і в журналістів, з'являється протягом усього дня. Зокрема, силовики стріляють гранатами, а також гумовими кулями. Одна з них влучила в чоло мінському журналістові.

Гумова куля поцілила в шию і кореспондентові LB.ua.

Також про "обстріл силовиками" повідомляє

журналіст Assosiated Press: йому трьома кулями поцілили в ділянку паху. Його колезі - в голову.

Окрім того, повідомляють, що силовик вистрілив в обличчя журналістові та юристу, членові НМПЖ Олександру Тарасову.

"Я стояв на сходинках стадіону "Динамо" за колонами, знімав бійку між мітингувальниками та "Беркутом". Камера була спрямована на "Беркут" і цієї миті мене сильно вдарило по обличчю. Медики підхопили, подивилися, сказали, що це була гумова куля. Я вважаю, що вони навмисно стріляли в журналіста", - заявив Тарасов.

Фото: facebook/yuriy.lukanov

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram