ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція Дніпропетровська затримала 37 осіб за спробу штурму обладміністрації

Міліції допомагали люди в цивільному з дерев'яними палицями

Міліція повідомляє про 37 затриманих активістів у Дніпропетровьску і про 18 поранених міліціонерів. Кількість постраждалих серед мітингувальників не наводиться.

"Працівники органів внутрішніх справ не застосовували спецзасоби і не мали травматичної зброї", - йдеться на сайті МВС. Міліція також запевняє, що в мобільних телефонах затриманих були повідомлення про винагороду від 600 до 800 грн за участь в акції.

На відео з Дніпропетровська чути постріли й видно, що міліції допомагають люди в цивільному з жовтими пов'язками на руках, пов'язками на обличчях, озброєні дерев'яними палицями. Протестувальники також застосовують палиці, сльозогінний газ, кидають у міліцію шматки льоду.

Вчора біля будівлі Дніпропетровської обладміністрації зібралися близько 1000 протестувальників. Близько 14:00 радикальна група протестувальників з приблизно 50 осіб спробувала прорвати кордон міліції біля адмінбудівлі, повідомляє міліція. Протестувальники кажуть, що заворушення спровокували невідомі з димовими шашками і палицями, які також стріляли з травматичної зброї. Кілька людей були поранені. Постраждали також журналісти.

Один із помічників міліції потрапив до рук протестувальників. Зізнався, що йому обіцяли заплатити 100 грн за участь в акції.

Міліція відбила штурм і затримала найактивніших з протестувальників. Порушено справи за ч.1 ст.294 Кримінального кодексу (масові заворушення), ч.2 ст. 342 (опір міліції), ст. 348 (посягання на життя міліціонера).

Ще кілька відеороликів, які можуть прояснити ситуацію.

Підготовка людей в штатському з жовтими пов'язками до відбиття штурму. Підготовка проходить всередині обласної адміністрації.

Спроба штурму адміністрації радикальною частиною протестувальників. (Обережно! Ненормативна лексика!)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram