ГоловнаСуспільствоПодії

Запорізький губернатор - побитому журналісту: а ти не лізь

Дмитра Смольєнка били і "тітушка", і "беркутівець"

Запорізький губернатор - побитому журналісту: а ти не лізь
Фото: z-city.com.ua

У Запоріжжі під час жорстокого розгону мітингу біля обладміністрації журналіста били найняті владою спортсмени разом зі співробітниками "Беркута".

Фотожурналіста агентства "Укрінформ", редактора місцевого видання "Вся влада" Дмитра Смольєнка після двох годин пошуків виявили в Орджонікідзевському райвідділенні. Зараз його вже відпустили на волю.

"Я приїхав маршруткою до Запорізької ОДА, щойно дізнався, що розганяють майдан. Почав фотографувати. Я робив це відкрито. Не ховався. Але мене одразу збив із ніг тітушка, почав гамселити битою, - розповів Смольєнко "Всій владі". - До нього приєднався "беркутівець". Я намагався як міг прикрити голову й апаратуру. Голову мені таки розбили. Відбиті руки. Я кричав, що я журналіст, але це спровокувало зворотну реакцію - на моїх очах "беркутівець" і "тітушка" розтоптали апаратуру вартістю 8 тисяч доларів".

"Після цього всього в крові - чоло розсічене, завантажили в автозак, відвезли до райвідділення. Перед райвідділенням стояли хвилин 20. Міліціонери самі не знали, що робити - випускати нас чи оформляти. Далі в автозак зайшла людина, запитала, чи є тут Смольєнко. Мене завели в кабінет, туди прийшов сам губернатор Олександр Пеклушенко і почав розповідати про те, що я повинен знати, куди варто лізти, а куди не варто..." - додав журналіст.

"Ще вчора події в Києві мали віддалений характер, але після того, що трапилося сьогодні, передова тут - у Запоріжжі. Це фашизм. Найбільше вбиває те, що разом з міліцією мене било якесь бидло", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, вчора ввечері в Запоріжжі силовики і "тітушки" розігнали місцевий Євромайдан. За словами очевидців, люди почали розбігатися по дворах. Проте "тітушки" не зупинилися на цьому. Вони почали виловлювати людей і бити їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram