ГоловнаСуспільствоПодії

Суди заарештували 49 затриманих на вул. Грушевського

15 активістам обрано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою

Суди заарештували 49 затриманих на вул. Грушевського
Фото: runews.su

Районні суди Києва станом на середу винесли рішення про запобіжні заходи 64-м підозрюваним у масових заворушеннях на вул. Грушевського у Києві.

"Рішеннями Дніпровського, Оболонського, Подільського, Солом'янського та Шевченківського судів до 14 осіб застосовано домашній арешт. З одного з учасників подій Святошинський райсуд узяв особисте зобов'язання. Щодо інших 49 підозрюваних у масових заворушеннях на Грушевського столичні суди прийняли рішення про утримання під вартою", - повідомила прес-служба прокуратури Києва.

За її словами, Солом'янський суд заарештував 10 підозрюваних, Святошинський - 9, Дарницький і Деснянський виніс по 8 рішень, Голосіївський - 7, Дніпровський - 4, по одному рішенню винесли Оболонський, Подільський і Шевченківський суди.

У прокуратурі підкреслюють, що "зазначені особи підозрюються у масових заворушеннях у центрі столиці, які супроводжувалися насильством, підпалами, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя (ч. 2 ст. 294 КК України, покарання - від 8 до 15 років в'язниці)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram