ГоловнаСуспільствоПодії

Колона Майдану відступила на Грушевського (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Учасники Антимайдану кричать: "Слава" Беркуту"!"

Колона сотень самооборони Майдану рушила від будівлі КМДА Інститутською - до Верховної Ради України. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Самооборона оминає всі міліцейські оточення навколо урядового кварталу. Біля кожного оточення активісти гримлять щитами і стукають по них. Зараз колона наближається до вулиці Липської. У колоні до двох тисяч осіб.

ОНОВЛЕННЯ 10:30. Колона підійшла до міліцейського оточення у Кріпосному провулку (найближче оточення до Верховної Ради). Коли майданівці наблизилися до міліції, тим почали видавати щити. У першій лаві стоять солдати-строковики. За їхніми спинами - учасники Антимайдану. Вони вигукують: "Слава "Беркуту"!" і "Фашизм не пройде!". Антимайданівців - кілька сотень, до 500.

ОНОВЛЕННЯ 10.48. Колона обходить Маріїнський парк (який розташований біля Верховної Ради і оточений міліцією вже місяць. У ньому базується Антимайдан). Щоб заглушити промови опозиціонерів, антимайданівці увімкнули радянські пісні.

ОНОВЛЕННЯ 11.20 Близько 3-4 тисяч мітингувальників оточили урядовий квартал по вулиці Інститутській, Грушевського і в Маріїнському парку. Так правоохоронці опинилися в кільці мітингувальників. На вулицях Шовковичній, Садовій, Інститутській, Липській, Грушевського та у Кріпосному провулку перебуває понад тисяча правоохоронців, деякі з них мають при собі вогнепальну зброю.

На площі Конституції перед Верховною Радою України також триває мітинг прихильників влади.

ОНОВЛЕННЯ 11.27 Колона Майдану відходить на вулицю Грушевського.

Як було заявлено вчора, активісти вимагатимуть від парламенту ухвалити зміни до Конституції. "Неприйняття рішень тільки збільшує напруження. Позиція вичікування від депутатів більшості може призвести до нових конфліктів. Ми вимагаємо негайних рішень і негайних дій Верховної Ради України", - повідомив учора комендант Майдану, нардеп Андрій Парубій.

Згідно з порядком денним, Верховна Рада сьогодні має намір розглянути на пленарному засіданні проект постанови №4054, що передбачає створення тимчасової спеціальної комісії з питань підготовки й узгодження законопроекту про внесення змін до Конституції стосовно повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram