ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував водія маршрутки, який скоїв ДТП у Сумській області

Підозрюваного у смертельному ДТП узяли під варту на два місяці

Суд заарештував водія маршрутки, який скоїв ДТП у Сумській області
Фото: www.mns.gov.ua

Ковпаківський районний суд Сум заарештував на два місяці водія, підозрюваного в зіткненні маршрутки з поїздом, унаслідок чого загинули 12 осіб і 6 ушпиталені. Як повідомили в прес-службі прокуратури Сумської області, водієві обрали такий запобіжний захід на час проведення досудового розслідування.

"Водієві оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до загибелі кількох осіб). Йому загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років із позбавленням права керування транспортними засобами на термін до трьох років", - наголошують у повідомленні.

У прокуратурі додали, слідчі дії тривають, призначено низку експертиз, які допоможуть установити всі обставини трагедії.

За попередніми даними, причиною ДТП стало ігнорування водієм правил дорожнього руху, оскільки він не зреагував на попереджувальний світловий і звуковий сигнал семафора і продовжив рух залізничним полотном.

Нагадаємо, 4 лютого на залізничному переїзді "23 кілометр" перегону "Вири - Амбари" у Сумській області відбулося зіткнення маршрутки з поїздом.

В автобусі перебували 18 пасажирів і водій, загинули 12 людей, 6 - травмовані. 6 лютого в Білопільському районі поховали шістьох загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram