ГоловнаСуспільствоПодії

Українець спробував захопити літак і направити його в Сочі, - МЗС

Пасажир заявив, що в літаку закладена бомба

Українець спробував захопити літак і направити його в Сочі, - МЗС

Українець спробував захопити літак рейсом Харків-Стамбул і направити його в Сочі. В результаті літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Стамбула.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, інформує Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні рейсовий літак Харків-Стамбул здійснив екстремальну посадку в аеропорту Стамбула у зв'язку з інцидентом, який стався на борту. За попередньою інформацією турецької влади, була спроба громадянина України примусити екіпаж направити літак в Сочі", - повідомили Перебийніс.

Пасажир заявив, що в літаку закладена бомба і зажадав змінити курс лайнера.

Згідно з інформацією, екіпаж літака відразу ж направив сигнал SOS і здійснив посадку в Стамбулі. За словами Перебийніса, зараз вживаються заходи щодо забезпечення безпеки пасажирів у контексті можливої наявності на борту літака вибухівки.

"Наше посольство в Туреччині постійно контактує з МЗС цієї країни, а також з місцевими правоохоронцями. На місце виїхав консул Генконсульства України в Стамбулі для з'ясування деталей", - додав представник МЗС.

Крім того, за його словами, МЗС України контактує з цього приводу з українськими правоохоронними органами. Доля українця, який намагався змінити курс літака, уточнюється.

Нагадаємо, сьогодні в російському місті Сочі на стадіоні "Фішт", розташованому в Олімпійському парку, відкрилися XXII зимові Олімпійські ігри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram