ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці міліція приходить до активістів разом із бійцями МНС, погрожує, що виламає двері

Силовики шукають причетних до штурму ОДА

Сьогодні зі самого ранку вінницька міліція почала проводити обшуки у квартирах активістів, які фігурують у справі про масові заворушення під час захоплення ОДА. Про це LB.ua розповів один з активістів - "свободівець" Володимир Барцьось.

Обшукували члена молодіжного крила БЮТ Вадима Кудіярова, "свободівця", помічника народного депутата Андрія Мохника Володимира Барцьося, а також активіста Юрія Павленка.

"Сьогодні о 10-й ранку до мене прийшла міліція з обшуком. З ними були працівники МНС, яким міліція доручила відкрити двері, якщо я їх не відчиню", - розповів Володимир LB.ua по телефону.

Кудіянова відвезли в РВВС. Під час трусу будинку його батьків вилучили сім-карту з мобільного телефону і ноутбук. У Барцьося вилучили системний блок комп'ютера. З Юрієм Павленком зв'язку наразі немає.

ЦГЗ МВС заявляє, що "всіх учасників після обшуку запросили до слідчого управління для дачі показань і встановлення їх процесуального статусу в цьому провадженні".

Нагадаємо, слідче управління МВС у Вінниці розслідує кримінальні провадження за ч.1 ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч.2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), ч.2 ст. 345 КК України (погроза або насильство проти працівника правоохоронного органу), ч.1 ст. 294 КК України (масові заворушення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram