ГоловнаСуспільствоПодії

Російські військові у Криму вивозять зброю з українських військових частин, - джерело

Росіяни захопили зброю в Судаку та Севастополі

У Криму російські військовослужбовці, погрожуючи застосувати зброю, вивозять із військових частин Збройних сил України автомати, пістолети та набої, а невідомі "перемовники" пропонують українським військовим скласти зброю і перейти на бік "законної влади Криму", повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" джерело в Міноборони.

"Близько 21:20 1 березня 2014 року військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації вивезли зброю і боєприпаси з розташування 727-ї окремої радіолокаційної роти тактичної групи "Крим" Повітряного командування "Південь" Повітряних сил Збройних сил України, дислокованої в місті Судак", - повідомив співрозмовник агентства.

"Попередньо встановлено, що о 9:00 1 березня 2014 року 30 озброєних осіб, ідентифікованих як військовослужбовці ЗС РФ, проникли на територію військової частини. Агресії не виявляли, здійснювали патрулювання, не перешкоджали повсякденній діяльності. Однак близько 20:30 того самого дня російські військові оголосили вимогу командуванню військової частини про здачу зброї та боєприпасів, погрожуючи в разі відмови застосувати зброю. О 21:20 зброю завантажили на автомобіль і вивезли з військової частини", - розповіло джерело.

Окрім того, в ніч з 1 на 2 березня 2014 року військовослужбовці ЗС Росії захопили навчальний центр ВМС ЗС України в Севастополі. "Зараз із території української військової частини в невідомому напрямку вивозять зброю", - розповів співрозмовник.

Як зазначає джерело, у всі військові частини Збройних сил України, дислоковані на території Автономної Республіки Крим, протягом минулої ночі продовжували прибувати невідомі "перемовники", які пропонують українським військовим не чинити опору військовослужбовцям ЗС РФ, скласти зброю і перейти на бік "законної влади Криму", обіцяючи забезпечити гідні умови служби та соціальний захист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram