ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму викрали двох активісток Автомайдану і журналістку "Тижня" (доповнено)

За деякими даними, Катерину Бутко та Олександру Рязанцеву утримують у таборі "Беркута"

У Криму викрали двох активісток Автомайдану і журналістку "Тижня" (доповнено)
Катерина Бутко

На в'їзді до Криму з боку Херсонської області невідомі у військовій формі затримали дві групи українських журналістів, серед яких були активістки Автомайдану.

Про це повідомив журналіст видання "Главком", який перебував на місці подій.

Він повідомив, що в однієї з затриманих дівчат бойовики при обшуку виявили на руці татуювання Небесна сотня. Один з чоловіків у формі став їм погрожувати: "Вас уже сотня? Зараз буде 102".

Після цього дівчат, які прибули до Криму на автомобілі Citroen білого кольору з українськими номерами AK 4646 CE, повели в невідомому напрямку. "Чоловіки спочатку поставили дівчат на коліна, а потім кудись повели", - повідомив журналіст.

Де зараз знаходяться дівчата, достеменно невідомо. Штаб Автомайдану повідомляє, що їх утримують у таборі "Беркута".

"Українська правда" повідомляє, що силовики також затримали журналістів, які їхали на машині Jeep Wrangler через Армянськ. Водія автомобіля - Євгенія Рахно, і журналістів, яких він віз, відвезли в невідомому напрямку, повідомляє видання з посиланням на дружину Євгена, Катерину Абієву.

ОНОВЛЕННЯ. Серед затриманих - журналістка видання "Тиждень" Олена Максименко. За даними Катерини Абієвої, всіх, хто їхав у Джипі, везуть у Севастопольське СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram