ГоловнаСуспільствоПодії

У Бахчисараї викрали командира української військової частини

Володимир Садовик вранці вийшов на зв'язок

У Бахчисараї викрали командира української військової частини
Воинская часть в Бахчисарае
Фото: EPA/UPG

У неділю, 9 березня, в Бахчисараї представники так званих кримських "дружинників" викрали командира української військової частини, підполковника Володимира Садовика.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Близько 17.00 група проросійських активістів у Бахчисараї силою посадила Садовика в автомобіль, коли той повертався в частину, і вивезли його в невідомому напрямку.

Офіцера востаннє бачили в неділю в бахчисарайському офісі партії "Русское единство". Коли ж військові прибули туди з вимогою повернути командира, там заявили, що його немає.

Як повідомив "Українську правду" начальник штабу військової частини підполковник Сергій Гундер, вранці в понеділок Садовик вийшов на зв'язок з дружиною і повідомив, що його утримують у невідомому йому місці. Жодних вимог йому не висувають.

Як повідомляли, в неділю на залізничному вокзалі Сімферополя невстановлені особи викрали лідера Всекримської української ради Андрія Щекуна та голову опікунської ради Української школи-гімназії Сімферополя Анатолія Ковальського.

Також в цей день під час переходу в Армянську затримали трьох дівчат - журналістку "Українського тижня" Олену Максименко, прес-секретаря Автомайдану Катерину Бутко і мешканку Ялти Олександру Рязанцеву. За повідомленням Євромайдан SOS, їх повезли до Севастополя.

Крім того, з'явилася інформація, що зник також водій автомобіля, в якому їхали дівчата, і двоє журналістів: про одного нічого не відомо, а другий - фотограф-фрилансер Олесь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram