ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганську проросійські "тітушки" захопили канал, який показав штурм ОДА

Будівлю зрештою вдалося звільнити

У Луганську проросійські "тітушки" захопили будівлю телекомпанії "ІРТА". Натовп людей вибив вхідні двері, зайняв усі кабінети, виніс вогнегасники і погрожував спалити телекомпанію, якщо їм не віддадуть для знищення вихідні матеріали для сюжету про вчорашнє захоплення будівлі облдержадміністрації.

Як повідомляє Ірта-FAX, "тітушки" намагалися перервати мовлення телеканалу і вимагали відключити ефір. Нападників не збентежило навіть те, що в телекомпанії в цей момент були маленькі діти. У будівлі заблокували кілька журналістів і керівництво телекомпанії "ІРТА".

Пізніше з'явилася інформація, що будівлю вдалося звільнити від загарбників, у приміщенні ремонтують двері і намагаються навести порядок в розгромлених коридорах.

"Міліція не діяла. Силовики просто стояли внизу і дивилися на все, що відбувається", - розповіла директор НТРК "ІРТА" Кароліна Полтавська, зазначивши, що шукати вихід із ситуації працівникам телекомпанії довелося самостійно.

"Спочатку ми вислухали масу образ, нецензурної лайки на нашу адресу від людей, поведінку яких навряд чи можна назвати адекватною. Особливо у поєднанні з сильним запахом алкоголю, що відходив від них. Нас потаскали по коридорах, принижували, вимагали надати прямий ефір, щоб ми в прямому ефірі стали на коліна і просили вибачення за те, що ми показуємо. У співробітників вкрадені особисті речі - гаманці, мобільні телефони. Суцільне мародерство. Але жодної вимоги загарбників ми не виконали", - розповіла Полтавська.

Причиною гніву загарбників був показ в спецрепортажі реальної картини, що склалася в Луганську - захоплення групою провокаторів з російськими прапорами обласної державної адміністрації, напад на мирних українців.

Нагадаємо, в неділю близько 2 тисяч людей зібралися біля будівлі Луганської ОДА на мітинг протесту проти призначення нового керівництва регіону. Вони спочатку заблокували, а потім зайняли будівлю, вимагаючи відставки глави адміністрації Михайла Болотських. В результаті Болотських написав заяву про відставку. Пізніше він повідомив, що заяву написав під тиском і залишається працювати.

Також стало відомо, що провокатори зрештою звільнили будівлю ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram