ГоловнаСуспільствоПодії

Під Сумами знайшли склад "чорної бухгалтерії"

У документах вказано корупційні схеми за останні 5 років

Під Сумами знайшли склад "чорної бухгалтерії"
Фото: censor.net.ua

Активісти Самооборони 8 березня виявили в селі Червоне Сумської області склад "чорної бухгалтерії".

Як повідомляє ТСН, він розташований в одному з маєтків дачного кооперативу.

"Застали там гори касових книг і сотні папок із написами "Готівковий" з 2008 по 2013 рр. (Бухгалтерські документи, акти купівлі/продажу та багато іншого, - Ред.). Вказано практично всі великі міста України. На місце викликали правоохоронців. Вони підозрюють, що це "чорна бухгалтерія" якогось бізнес-центру, який не платив податків", - наголошують у сюжеті.

Частину документів власники маєтку спалили.

"Власники маєтку - підприємці з Харківської області, в показаннях плутаються, а документацію (три вантажні "Газелі"), кажуть, їм завезли кілька днів тому. Зізнаються, що частину документації вже спалили. Чия це власність, установлюють слідчі", - наголошено в повідомленні.

На в'їзді в дачний кооператив активісти Самооборони, а згодом і Автомайдан встановили блокпост, через який пропускали машини, а також разом з міліцією зайшли на територію, де зберігалися ці документи. Також вони залишилися чергувати на ніч, щоб охороняти документи від знищення.

На місці подій перебуває нардеп Олег Медуниця. Він уже читає документи і запевняє, що точності і скрупульозності записів можна тільки позаздрити.

Нагадаємо, під час евакуації майна Януковича з резиденції "Межигір'я" частину документів спалили, а частину викинули в Київське море. Однак із води залишки "чорної бухгалтерії" виловили. Зараз існує сайт yanukovychleaks.org, де оприлюднюють знайдені документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram