ГоловнаСуспільствоПодії

Моряки заблокованого на Донузлаві корабля вимагають від влади рішення

Запасів палива та прісної води щодня менше

Моряки заблокованого на Донузлаві корабля вимагають від влади рішення
Тральщик "Черкассы"
Фото: http://www.vmsu.info

Моряки тральщика "Черкаси", заблокованого на озері Донузлав в Криму, вимагають від керівництва України  конкретного рішення про подальші дії військових.

Про це йдеться у зверненні особового складу до в.о. президента, прем'єра, міністра оборони, начальника Генерального штабу ЗС України, повідомляє УНІАН.

"Просимо Вас ухвалити конкретне рішення щодо наших подальших дій у зв'язку з тим, що більшість особового складу не знає, чого їм і їхнім сім'ям очікувати найближчим часом, і вжити рішучих заходів для вирішення ситуації, що склалася", - сказано в ньому.

Моряки вимагають "дати роз'яснення для дій військовослужбовців, у яких батьки перебувають на території України, а дружини з дітьми знаходяться в АР Крим і навпаки, а також роз'яснення про долю військовослужбовців і їхніх сімей, які проживають на території АР Крим".

"Просимо Вас затвердити найближчим часом план евакуації сімей військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах, дислокованих на території АР Крим та окупованих російськими військами, і надати нам цю інформацію всіма можливими засобами", - наголошується в заяві.

Окрім того, військові стурбовані інформацією про випадки притягнення до кримінальної відповідальності військовослужбовців, які звільняються з військової служби за контрактом ( за статтею "неповна службова відповідність") із військових частин ЗСУ, дислокованих на території АР Крим, і виїжджають на територію України.

"Серед варіантів наших подальших дій немає жодного, який влаштовував би військовослужбовців ЗС України. Ворожа сторона пропонує нам здатися і прийняти російське громадянство або виїхати з території АР Крим без можливості сюди повернутися", - наголошують військові.

"Часу на очікування ми не маємо, тому що нам постійно надсилають погрози про штурм нашого корабля, а в деяких випадках загрожують притягненням до кримінальної відповідальності", - зазначили вони.

"Запасів палива і прісної води щодня ставатиме менше, вийти з озера Донузлав у відкрите море кораблі не мають можливості через те, що вихід заблоковано затопленими кораблями, тому просимо Вас як негайно розглянути наше звернення і негайно прийняти відповідне рішення", - акцентують військові.

"Усі військовослужбовці нашої частини до теперішнього часу вірні військовій присязі й українському народу і сподіваються на ваші негайні й адекватні рішення!" - наголошено у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram